8 leggyakoribb téma

3+1 tudományos bizonyíték a gránátalmalé antioxidáns hatékonysága mellett

“Ó, az a csodálatos tudomány!”- Olvashatjuk sok esetben az újságok címlapján. A modern tudomány az átfogó vizsgálatoknak köszönhetően rengeteg, korábban csak feltételezett állítást igazolt – Így a gránátalmalé antioxidáns hatékonyságát is! Pomegranate and juice

1.) A haifai (Izrael) Technion Műszaki Intézetben azt feltételezik, hogy a gránátalmalé hosszabb időn át történő fogyasztása az antioxidánsok miatt lassíthatja az öregedést, és felveheti a harcot a szívbetegségekkel szemben is.

„A gránátalmalé más gyümölcslevekhez, a vörösborhoz vagy a zöld teához képest a legtöbb antioxidánst tartalmazza” – mondja Michael Aviram professzor, a vizsgálat vezetője.

Az izraeli kutatás szerint a gránátalma olyan flavonoidokat tartalmaz, melyek sokkal koncentráltabbak, mint a mondjuk a szőlőben lévő flavonoidok.

2.) A kaliforniai egyetem kutatásai szerint is igaz, hogy a gránátalmalé antioxidáns-kapacitása kétszer-háromszor akkora, mint a vörösboré vagy a zöld teáé.

3.) Indiában a gránátalma magvainak mikrobiális tevékenységét vizsgáló előzetes kutatás szerint a laboratóriumi testorganizmusok ellen hatékony antimikrobiális tevékenységet fejtettek ki.

+1

Nemrég San Antonióban bemutattak egy vizsgálatot az Amerikai Urológiai Társaság (American Urological Association) éves összejövetelén, melyen 40, prosztatarák miatt sebészeti beavatkozáson vagy besugárzáson átesett férfi naponta 2,5 deci gránátalmalevet ivott meg.

A gyümölcslé fogyasztása jelentősen meghosszabbította azt az időt, ami alatt a férfiak PSA-ja (a prosztatarák markere) megkétszereződött. A lé nem állította meg a betegség terjedését, de kifejlődésének idejét meghosszabbította, ami azt jelzi, hogy lehetnek benne olyan anyagok, melyeknek rákellenes tulajdonsága van. Ezek az anyagok azok a polifenol-flavonoidok, melyeket az izraeli – és egyéb – kutatások fedeztek fel.

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Szuperélelmiszerek.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]