8 leggyakoribb téma

Így fogyassza a gránátalmát! – Tanácsok a minél könnyebb felszeleteléshez

A gránátalma a világ egyik legnépszerűbb és leginkább csodált gyümölcse. Már hosszú évezredgranatalmaek óta a termékenység és az egészség szimbóluma ez a pompás gyümölcs. Nem véletlenül soroljuk a szupergyümölcsök közé, hiszen átlag feletti tápanyag-összetétellel rendelkezik, ami miatt molekuláris-és sejt szinten is általános egészségjavító hatásai vannak.

A gránátalma magjai rendkívül erőteljes antioxidáns hatással rendelkeznek, melyek az egész szervezetet védik a káros szabadgyökök negatív hatásaitól. Ezen felül pedig rengeteg vitamint, nyomelemet, ásványi anyagot és élelmi rostokat is tartalmaz ez a különleges gyümölcs.

A fentiek miatt érdemes hát rendszeresen fogyasztania mindenkinek, azonban a gránátalma felszeletelése nem is annyira egyszerű. A most következő tanácsoknak az a célja, hogy minél kevesebb mag menjen kárba a folyamat során.

Hogyan kell felszeletelni a gránátalmát?

A gránátalmát semmiképpen sem szabad félbevágni. A legelőnyösebben akkor járunk el, ha a gyümölcs csúcsánál kezdjük megbontani.

Tehát az alma csúcsa alatt körülbelül 1-2 centiméterrel vágjuk körbe a gyümölcs héját. Ezek után pedig egyszerűen emeljük le ezt a kis tetőt a gránátalmáról egy tál felett. Ha ezt megtesszük, akkor már láthatóvá válnak a jellegzetes kis vörös magok.

Ezek a kis magocskák
több vékony hártyával határolt kamrában találhatóak.
Ezeket a kamrákat meg kell keresnünk, majd pedig végig kell vágnunk a gránátalma héját ott, ahol a kamrák fala hízódik. Azonban arra okvetlenül ügyelni kell, hogy csupán a szivacsos, fehér részig szabad bevágni, mivel a gerezdek nem teljesen szimmetrikus alakúak.

Ezek után óvatosan meg kell fogni a gyümölcsöt, majd picit be kell nyomni a közepénél és szét kell húzni a vágásoknál a gerezdeket. De nem szabad túlságosan megnyomni, mert igen könnyen kifröccsen a gránátalma leve.

Az így kinyert gerezdekről le kell húzni a világos hártyát, mivel ez nem ehető. Ekkor már könnyedén ki is lehet harapni a magokat a héjból, de akár egy tálba is ki lehet fejteni, majd pedig kanállal elfogyasztani őket.

Egy másik módszer a magok kinyerésére

Az előzőekben ismertetett módon nyissuk fel a a gránátalmát, majd ezt követően egy tál felett fordítsuk fejjel lefelé.

Ezután fogjunk meg például egy fakanalat, egy klopfolót, vagy egy vaskosabb kés nyelét, és óvatosan ütögessük vele a gyümölcsöt. Ennek hatására a magok elkezdenek kihullani a rekeszeikből.

Ha ez túl lassú eljárásnak bizonyulna, akkor érdemes lehet az ütögetés előtt gerezdekre bontani a gránátalmát, mert így jóval könnyebben és gyorsabban kipotyognak belőle a magok.

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Szuperélelmiszerek.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]